Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година

Колоездачи превзеха снежните писти на Пампорово за осма поредна година

Десетки колоездачи от всички краища на България се включиха в осмото поредно издание на зрелищното зимно вело състезание Winter Bike Duel 2018.

Събитието е уникално за България и региона и всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи да се включат в оспорваната и атрактивна снежна надпревара. Състезанието се провежда в дуел формат с директна елиминация, а интригата се запазва до последния момент.

Победител при мъжете  в традиционния Зимен Байк Дуел за първи път стана Павел Козарски, който показа много стабилно каране и в последния дуел успя да задмине опонента си малко преди финалната права. Втори остана Милчо Стоянов, а на трето място се класира Иван Кобуров.

Сред младите надежди в категорията на юношите най-добре се представи Григор Вълчанов, следван от Иван Борисов и Николай  Желев. При ветераните на първото стъпало на почетната стълбичка се качи Милан Димов, а до него се наредиха Николай Желев и Вечесляв Николов.



Състезанието се проведе по писта номер 7 в Пампорово, а трасето включваше скоростни отсечки, където се развиваше скорост от близо 70 км в час, имаше  няколко скока и други интересни елементи. Събитието протече под отлична организация, а участниците останаха много доволни от подготвеното от организаторите трасе.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти