Гледай на живо

Николай Желязков и Александър Попов застават един срещу друг преди дългоочаквания финал между Левски и ЦСКА във волейбола

Състезания по колоездене и крос в Пловдив срещу агресията и сексуалното насилие

Състезания по колоездене и крос в Пловдив срещу агресията и сексуалното насилие

Състезания по колоездене и крос срещу агресията и сексуалното насилие сред младите хора ще се проведат този уикенд на Гребната база в Пловдив. Това съобщиха организаторите от Институт за политики и развитие. Спортните инициативи се провеждат в партньорство със сдружението "Пловдив бяга", като част от проекта "СПРИ сексуалната агресия", осъществяван с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.
В състезанията ще участват 150 ученици на възраст между 15 и 18 години от няколко училища в Пловдив и Пловдивска област. Те ще бъдат разделени на осем групи и ще премерят сили в двете дисциплини по северната алея на гребния канал. Проектът срещу насилието е предназначен за младите хора, които преживяват доказването си в общността и откриват своята сексуалност и другия пол. Включването на спорт и състезателния елемент създава достъпна и удобна форма за информиране, общуване и мотивация, смятат организаторите.
Проектът "СПРИ сексуалната агресия" продължава през октомври с беседи в училищата, разпространение на информационни материали и кампания за информиране и сигнализиране за случаи на сексуално насилие в дома или в училище. Проекта се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта (ММС), по Националната програма за изпълнение на младежки дейности.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти