Герайнт Томас и Дина Ашъл-Смит са №1 във Великобритания

Герайнт Томас и Дина Ашъл-Смит са №1 във Великобритания
Победителят в колоездачната Обиколка на Франция Герайнт Томас и спринтьорката Дина Ашъл-Смит бяха избрани за спортисти номер 1 на годината съответно при мъжете и при жените в анкетата на Асоциацията на Британските спортни журналисти. Отборът на Англия по нетбол, който спечели Игрите на Британската общност по този вид спорт, беше определен и за номер 1 в колективните спортове.
Футболният тим на страната, който остана на 4-о място на Световното първенство в Русия, е негов подгласник в анкетата. Трети при отборите са голфърите, които участваха на Райдърс Къп. Уелският колоездач Томас, който кара за Тийм Скай, се оказа с най-сериозна конкуренция от боксьора Антъни Джошуа, който има 22 победи в 22 мача на професионалния ринг.
За втора поредна година колоездач е избиран за номер 1 във Великобритания в анкетата на спортните журналисти, след като Крис Фруум стана номер 1 миналата година и така британските медии доказаха, че нямат притеснения от постоянните допинг-скандали в този спорт. На 3-ото място при мъжете е световният шампион от Формула 1 Люис Хамилтън, въпреки че става една третият пилот с пет и повече титли в най-комерсиалното автомобилно състезание.
За него имаше една специална награда от журналистите, а президентът на Асоциацията Анди Елиът му я връчи, тъй като беше определен за най-добрия автомобилен пилот, който някога е имала Великобритания.
Ашър-Смит, най-бързата жена в историята на британската лека атлетика и носителка на три златни медала от Европейски първенства, изпревари при вота олимпийската шампионка от Пьончан в скелетона Лизи Ярнълд. Джорджа Хол, която е победителка в Откритото първенство на страната по голф, е 3-а в ранглистата.
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти