Йейтс може да не защитава титлата си в "Ла Вуелта" догодина

Йейтс може да не защитава титлата си в "Ла Вуелта" догодина

Саймън Йейтс не е решил дали да защитава титлата си в колоездачната Обиколка на Испания през 2019 година. Той стана едва вторият британец в историята с победа във Вуелтата през този сезон, но за следващата кампания си той поставя други приоритети.

"Не знам дали ще карам във Вуелтата през следващата година. На този етап от първостепенно значение за мен ще бъде Обиколката на Италия и засега мисля само за нея. След Джирото ще преценя как се чувствам и ще планирам остатъка от сезона", коментира Йейтс.

Организаторите на Обиколката на Испания обявиха маршрута за следващия сезон, като състезанието ще започне на 24 август с отборно бягане по часовник в Торевиеха.

Триседмичната надпревара ще премине през областите Валенсия, Арагон и Каталуния, през Франция до Андора, след което през северна Испания, Баския регион, Кастия, а на 15 септември ще завърши по традиция в столицата Мадрид.

Трасето включва осем планински етапа, един по-малко в сравнение с последния сезон, както седем изцяло равнини етапа, подходящи за спринтьорите. Индивидуалното бягане по часовник ще бъде с дължина 36,1 километра от Журансон до По във Франция.

"Маршрутът ми харесва, труден е, но в същото време е по-различен от това, с което сме свикнали във Вуелтата. Смятам, че ще бъде много интересен за феновете на колоезденето. Изкачванията също са по-различни от обичайните. Те са по-дълги и няма да бъде нужна толкова голяма експлозивност", коментира вицешампионът от този сезон Енрик Мас (Испания).

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти