Ланс Армстронг скочи на UFC за казуса с Джон Джоунс

Ланс Армстронг скочи на UFC за казуса с Джон Джоунс

Скандалният американски колоездач Ланс Армстронг скочи на UFC заради поредния допинг скандал със звездата Джон Джоунс. Бившият шампион в лека-тежка категория отново даде допинг проба, но този път с минимално количество забранено вещество. Въпреки това той ще получи възможност да се бие с Алекс Густафсон в събота вечер.

„Има доста въпроси. Защо се отнасят с двоен стандарт спрямо Джон Джоунс и останалите бойци? Нека да чуем какво казва науката и учените по въпроса. Знам отговора, но нека да оставим звездния шибаняк да ни каже (Армстронг има предвид Джеф Новицки, вицепрезидентът на UFC по въпросите с допинга).“

Новицки направи име като държавен служител, който разследва употребата на допинг. Той изигра съществена роля в грандиозното дело срещу Армстронг, след което беше доказано, че колоездачът е поемал допинг през цялата си кариера.

Атлетическата комисия на щата Невада отказа да даде лиценз на Джоунс. Затова UFC премести цялата галавечер UFC 232 в Лос Анджелис, като за целта загуби $5 млн. само от продадените билети.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти