Тронът се разклати! Атлетико съсече неузнаваем Ливърпул (видео + галерия)

Отборът на Атлетико Мадрид намери формулата за успех над Ливърпул и го направи в точния момент - на 1/8-финал в Шампионската лига. Тимът на Диего Симеоне спечели с 1:0 първия рунд от схватката, играна на “Wanda Metropolitano” - там, където мърсисайдци триумфираха само преди няколко месеца, качвайки се на европейския трон. Ранен гол на Саул Нигес в четвъртата минута донесе ценна преднина за “рохибланкос”, която постави под въпрос властването на ливърпулци. Устременият към титла в Англия тим на Ливърпул не приличаше на отбор, който има само победи в Премиър лийг с изключение на едно реми. Кралят на Европа не отправи нито един точен удар за 90 минути игра.

Диего Симеоне разположи 4-4-2 с Анхел Корея и Алваро Мората в атака. По двата фланга се появиха Коке и Тома Льомар. Юрген Клоп не изневери на своята формация 4-3-3 с Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане в нападение.
Срещата на "Wanda Metropolitano" започна с ранен гол за домакините. В четвъртата минута "дюшекчиите" изпълниха корнер, получи се разбъркване, топката се удари в крака на Фабиньо и стигна по земя до Саул, който беше фронтално срещу вратата на два метра от голлинията и спокойно реализира за 1:0.
След попадението мадридският тим организира скоростна акция, завършена с нисък удар по диагонала на Анхел Корея. Повторенията показаха, че по-скоро има засада. Английският тим се настани в половината на своя съперник, а "дюшекчиите" умело бранеха териториите в близост до вратата на Ян Облак.
В 20-ата момчетата на Диего Симеоне създадоха много добра възможност. Топката беше центрирана отляво, тупна коварно и Андрю Робъртсън в последния миг успя да я избие пред погледа на Мората. В 26-ата Вирджил ван Дайк сгреши грубо и подари брилянтна възможност за Мората. Испанският нападател финтира Фабиньо, но след това ударът му беше блокиран. По-малко от минута по-късно Ян Облак подари топката на Мохамед Салах, който обаче не се ориентира и подаде към Фирмино, който беше в явна засада. Така попадението правилно не беше зачетено.
В 35-ата Фирмино показа техника отляво, след което Мане опита да пробие в наказателното поле и топката стигна до Салах. Египтянинът отправи силен удар, но топката срещна тялото на Фелипе и излезе в корнер. Иначе шутът беше доста опасен. В 45-ата Мане имаше претенции, че е задържан в наказателното поле, но Стефан Савич хитро махна ръката си в точния момент. Секунди преди финала на полувремето домакините имаха претенции за втори картон на Мане заради неправомерна въздушна игра.
На почивката Клоп извади Мане и пусна Дивок Ориги. Симеоне пък направи защитна смяна - заложи на Маркос Йоренте за сметка на Льомар. Втората част започна с две остри акции на домакините. и двете дойдоха след грешки в защитата на Ливърпул. И в двата случая не се стигна до удар. В 49-рата Шимо Вършалко напредна в наказателното поле, ала не успя да намери голово продължение.
В 53-ата топката беше центрирана на далечната греда към Салах, който стреля опасно с глава - покрай вратата. В 68-ата Алваро Мората получи брилянтна топка по земя около точката на дузпата, ала не замахна добре, подхлъзна се и пропиляха чудесния шанс. Три минути по-късно Ренан Лоди шутира от 25 метра и ударът се получи много добре, но мъничко встрани.
В 73-тата Ориги центрира и капитанът на гостите Джордан Хендерсън стреля от въздуха, насочвайки много близо до гредата. В 77-ата в игра се появи възстановеният Диего Коща, заменяйки Анхел Корея. В 90-ата Коща пропиля чудесна бърза атака, решавайки да стреля отдалеч - направи го безкрайно неточно. До края гостите от "Анфийлд" така и не измислиха нищо толкова интересно и останаха без точен удар.
Статистиката в края на срещата отчете 67% процента владение на топката в полза на англичаните. Футболистите на Ливърпул също така са пробягали с над 4 километра повече от своите съперници. Реваншът на "Анфийлд" е след две седмици.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти