Габрово домакин на две хандбални дербита в събота

Габрово домакин на две хандбални дербита в събота

Изключително интересни две срещи предстоят в съботния ден в Габрово. Спортна зала „Орловец” ще бъде домакин на мачове, които могат да решат спора за титлата на България при мъжете и жените.

От 14:00 часа „Чардафон“ приема  „Добруджа“ (Добрич) във втори мач от полуфиналния плейоф при мъжете. В първата среща, която се игра миналата събота в Добрич, воденият от Христо Йорданов тим отстъпи с 23:32. В плейофа се играе до 2 победи от три срещи и именно за това на „Чардафон“ е необходима задължителна победа, за да изравни резултата в серията и да докара нещата до решаваща трета среща, която отново ще се играе в Добрич.

В габровския отбор всички ще бъдат на линия за важния двубой. В състава се завръщат Слав Колев и Евлоги Вълчанов, които пропуснаха гостуването преди седмица. „Хубаво е, че всички този път ще бъдат на линия за мача. Надявам се, че ще си поправим грешката отпреди седмица, и по този начин ще поставим основата за едно по-благоприятно за нас развитие на полуфинала. Всички в отбора вярват, че ще има трети мач“, заяви оптимистично преди срещата играещият треньор на „Чардафон“ Христо Йорданов.

В лагера на „Добруджа” също нямат проблеми с контузени състезатели. Хандбалистите от Добрич са решени да приключат серията в Габрово, като победят домакините.

„Единствените ми притеснения са да не изиграем предстоящия мач отпуснати. Победихме ги с 9 гола разлика в първата среща и сега трябва да бъдем максимално концентрирани, за да се поздравим с успеха. Само това си говорим с момчетата. Длъжни сме мотивацията ни да бъде на 100%. В отбора сме оптимисти, че можем да затворим серията с 2:0 победи и да не играем трети мач на 10 май в Добрич”, сподели наставникът на „Добруджа” Георги Андреев.

Както е известно „Локомотив” (Варна) вече се класира за финалните срещи елиминирайки „Пирин” ГД и ще очаква в спора за титлата победителя от двойката „Чардафон” и „Добруджа”.

Веднага след мъжете на терена в зала „Орловец“ ще излязат женските състави на „Бъки“ и „Свиленград“. Това пък ще бъде директен сблъсък за участие в Суперфинала на държавното първенство при дамите.

Преди този двубой от последния кръг в основната фаза „Бъки“ е начело в класирането с 8 точки, следван от „Етър 64“ и „Свиленград ПУ“, които са с по 6. Победа или дори равенство ще класира „Бъки“ за Суперфинала като първи в основната фаза, а това ще даде на водения от Веселина Златева тим и домакинско предимство в спора за титлата срещу втория - „Етър 64“ (Велико Търново). Същия е залогът и за отбора на „Свиленград“. При победа в Габрово съставът на Павел Дженев ще се класира за финала и ще изхвърли „Бъки“ от битката за златните медали. Разликата е, че при този вариант с домакинско предимство в Суперфинала ще бъде съставът на „Етър 64“ (Велико Търново), а не „Свиленград “.

В срещата няма да играе Мадлен Тодорова, която е контузена, под въпрос е участието и на Габриела Маркова за тима на „Бъки”. „На всички момичета е ясно, че мачът е с особено значение – или бием и се борим за титлата, или отпадаме и изпускаме птиченцето, което ни е кацнало на рамото. Надявам се да бъдем достатъчно мотивирани, да играем така, както можем, и да покажем най-доброто от себе си“, сподели преди срещата треньорката на габровки Веселина Златева.

Оптимизъм за крайния успех в лагера на „Свиленград” цари преди мача. „Двата отбора се познаваме отлично и няма с какво да се изненадаме. Отиваме в Габрово твърдо за победата. Нямаме никакви проблеми със състава и ще играем с основните си хандбалистки”, каза преди срещата треньорът на „амазонките” Павел Дженев.

Мачът между „Бъки” и „Свиленград” е в съботния ден от 16:00 часа, а час по –късно във Велико Търново „Етър 64” е домакин на „Ники спорт” от Сливница. Много сериозно подценяване ще трябва да допуснат търновки, за да не победят гостите, които са без точков актив от началото на основната фаза и нямат шансове за Суперфинала.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти