Битката за титлата в мъжкия хандбал започва утре във Варна

Битката за титлата в мъжкия хандбал започва утре във Варна

Морската ни столица е домакин на първия мач от „Супер финала” за шампионската титла на България по хандбал при мъжете. В събота спортна зала „ Черно море” ще бъде арена на битката между „Локомотив” (Варна) и „Добруджа” (Добрич). Срещата ще започне от 16:00 часа, а двата отбора стигнаха до последната фаза  за златните медали благодарение на победите си в полуфиналните плейофи съответно над „Пирин” ГД и „Чардафон” (Габрово).

До две победи на разменено гостуване ще играят двата финалиста, като втората среща ще бъде на 20 май в Добрич. При равенство ще има и трети мач, който е планиран за 27 или 28 май във Варна.

„Силно се надявам да победим у дома. Всички тренират здраво и са в отлична форма. Победихме съперника в редовния сезон два пъти, но сега е финал и ще е различно. Няма да имаме оправдания при загуба, защото вината ще бъде изцяло наша. При пълна концентрация от начало до края на двубоя в събота трябва да победим”, заяви старши-треньорът на „Локомотив” Никола Карастоянов.

Рефери на  първия мач от „Супер финала” ще бъдат международната ни съдийска двойка Георги Дойчинов и Юлиян Горецов.

„Само един контузен има в нашия лагер и това е Антон Петров. Другите са на линия и се подготвят по програма и на пълни обороти. Това ще е по-различен мач защото е финал, но може би психологическото предимство е на страна на домакините, които ни победиха два пъти в редовния сезон и сега са фаворити. Въпреки това имаме своите хандбални аргументи да ги изненадаме в събота и дано до го направим. Това ще е третия финал за златните медали между нас и „Локомотив”. През 2008 година те ни победиха и станаха шампиони, а през 2013 ние вдигнахме отличието. Познаваме се отлично и не може да се изненадаме. Който е по-мотивиран и допусне по-малко грешки , той ще спечели”, сподели Георги Андреев, старши-треньор на „Добруджа”).

В съботния ден от 15:00 ще има още една хандбална среща при мъжете. В Габрово излизат „Чардафон” и „Пирин” ГД, които ще играят първия мач от финалния плейоф за третото място. Съдии ще бъдат Теодор Илиев и Петър Чивийски. Регламентът за бронзовите отличия от сезон 2017-та година е идентичен със „Супер финала”.

При дамите за шампионската титла ще спорят „Бъки” (Габрово) и „Етър 64” (Велико Търново). Първата среща ще бъде на 16 май (вторник) в габровската зала „Орловец”. Мачът е от 18:00 часа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти