Президентът на Етър: Написахме историята на великотърновския спорт

Президентът на Етър: Написахме историята на великотърновския спорт

Хандбалистките на Етър 64 (Велико Търново) спечелиха през уикенда 10-ата си титла на България, което според президента на клуба Атанас Атанасов е пренаписване на историята на великотърновския спорт. "Болярките" сразиха Бъки (Габрово) с 29:23 и с 2-0 победи във финалната серия и триумфираха с трофея.

"Бяхме се подготвили предварително въпреки традицията да не дърпаме дявола за опашката, но вечерта отпразнувахме титлата в едно от заведенията. Поляхме 10-ата юбилейна титла, което е написване на историята на великотърновския спорт", заяви Атанас Атанасов пред БНР.

"Това беше може би най-трудната ни титла, защото още в началото на сезона започнаха контузии, които не зависят от тренировъчния режим. Вторият важен момент е, че за първи път от всички тези титли и купи, които сме спечелили, сме с четири загуби в сезона. И това, въпреки че смятах, че имаме по-силен отбор от миналата година".

"Имаме планове за следващия сезон, като нещата засега са в две посоки. Първо трябва да решим дали ще успеем да надградим над този отбор. Дали Силвана Савич ще остане при нас. Вторият момент – със спонсорите на отбора трябва да начертаем план дали ще играем в европейските клубни турнири. В следващите 15-20 дни пред нас стои дилемата какво правим оттук нататък", каза още президентът на Етър.

Снимка: etar64.org

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти