Киелце се удари в беларуска стена в първия си мач от Шампионската лига

Киелце се удари в беларуска стена в първия си мач от Шампионската лига

Носителят на титлата от Шампионската лига по хандбал за мъже през 2016 година - Виве (Киелце), допусна сериозна грешка още в първия си мач от новия 58-ми сезон на турнира. Най-добрият полски отбор загуби изненадващо с 25:28 гола при гостуването си на беларуския Мешков (Брест), макар да бе считан за абсолютен фаворит в срещата от група "B".

Воденият от легендата Талант Дуйшебаев тим си усложни задачата още през първото полувреме, когато позволи на Мешков да поведе с 15:11. След почивката домакините заложиха на здрава защита и се поздравиха с ценен успех, който е първи срещу Киелце в пет мача между двата тима през последните 18 месеца.

В друга среща от същата група Веспрем надигра словенския Целие като гост. Унгарският гранд, който стигна до финалната четворка на надпреварата във всеки от последните 4 сезона, спечели с 39:31 гола в резултатен сблъсък. Гостите всъщност се чувстваха като домакини в двубоя, тъй като в залата имаше над 1300 фенове на Веспрем, които превъзхождаха значително подкрепата за словенския шампион.

Германският Фленсбург спечели у дома срещу датския Олборг с 30:27 гола в последната съботна среща от група "B". 

В група "D" Монпелие стартира с убедителен успех над Металург (Скопие) с 32:22 гола, а Кристианстад и Загреб поделиха по точка след 28:28 в двубой от група "A". 

В неделя предстои да се изиграят още 7 мача от първия кръг в груповата фаза, като две големи дербита правят сериозно впечатление. Кил срещу Пари Сен Жермен от 18:15, както и Райн-Некар (Льовен) - Барселона от 20:30.

Всички срещи от Шампионската лига може да гледате напълно безплатно на

ehftv.com
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти