Барса дава 1 милион евро за една от най-големите звезди в хандбала

Барса дава 1 милион евро за една от най-големите звезди в хандбала

Най-гръмката трансферна сага в света на клубния хандбал е на път да намери своята развръзка. След тежки преговори, продължили в период от няколко седмици, ръководството на Барселона е постигнало споразумение с унгарския Веспрем за преминаването на разпределителя Арон Палмарсон при каталунците. Договорената сума по сделката е 1 млн. евро. По този начин един от най-талантливите играчи в наши дни ще се превърне в третия най-скъп хандбалист в историята. Два пъти по-голяма сума бе платена от ПСЖ именно на Барса за суперзвездата Никола Карабатич.

Макар да има предварително подписан контракт с каталунците, влизащ в сила от лятото на 2018 година, Палмарсон заяви твърдо още преди началото на настоящия сезон, че повече няма намерение да играе за Веспрем. Исландецът е уведомил треньора на унгарския гранд Любомир Враниеш за решението си чрез SMS, принуждавайки шефовете на клуба да влязат в контакт с колегите си от Барселона и да започнат разговори за оформяне на сделката. 

27-годишният исландец има два сезона зад гърба си с екипа на Веспрем, в които изигра силни мачове и доказа отново, че има огромен потенциал и неслучайно специалистите го определят като следващия най-добър хандбалист на планетата. Нещо, което се говореше, още докато бе играч на най-титулувания немски клуб - Кил, за който игра в период от 6 години.

През изминалото лято Палмарсон предпочете да си остане у дома, вместо да се присъедини към съотборниците си във Веспрем и да се отблагодари за подкрепата на ръководство и фенове с още един страхотен сезон, в който унгарците отново са сред претендентите за титлата от Шампионската лига.

Очаква се трансферът на Палмарсон да бъде финализиран съвсем скоро. Според различни източници, исландецът вече е в каталунската столица, където ще се включи в тренировките на новия си тим в началото на следващата седмица. В Барселона очакванията към него ще бъдат не просто големи, а огромни, предвид целия шум, който предизвика чрез поведението и отношението към сегашния си клуб.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти