Локомотив (Варна) срещу Чардафон в хандбалното дерби на кръга при мъжете

Локомотив (Варна) срещу Чардафон в хандбалното дерби на кръга при мъжете

Нов емоционален уикенд предстои за любителите на хандбала в България. Най-голямо внимание заслужава дербито от 4-ия кръг в мъжхата "А" РХГ между шампиона Локомотив (Варна) и габровския Чардафон, който обяви амбиции за титлата преди старта на сезона. Носителите от миналата кампания записаха две победи в първите си две срещи и заемат първо място в класирането с 4 точки. 

"Железничарите" не са губили в шампионатен мач от март, 2016 година, и са в серия от 26 поредни успеха.

„Почти сигурно няма да използвам вратаря Михаил Пенев и левия гард Бранимир Балчев. Имат контузии и не искам да рискувам. Въпреки това разполагаме с играчи, които да ги заместят в дербито. Съперникът ни играе добър хандбал и не е за подценяване. Ние обаче ще трябва да бъдем много мотивирани от началото до края на мача, за да победим. Не ми се иска дори и да си помисля, че серията ни от 26 поредни мача без загуба ще бъде прекъсната точно в нашата зала”, сподели треньорът на Локомотив Никола Карастоянов.

Чардафон започна първенството с две победи, но преди седмица сензационно бе надигран при гостуването на Осъм (Ловеч). Габровци ще опитат да се реваншират на своите фенове, а играещият треньор на Чардафон - Христо Йорданов, е убеден, че срещата ще бъде изключително тежка и за двата тима.

„Със сигурност Евлоги Вълчанов и Марио Янчев няма да играят. Но и без тях ще трябва да направим един силен мач, най-вече от тактическо естество. В мачовете срещу отбори като Локомотив, освен да се раздадеш докрай на терена, трябва да неутрализираме и силните страни на противника.”, заяви Йорданов.

Двубоят между Локомотив (Варна) и Чардафон е в събота от 15:00. 

По същото време другият варненски отбор в елитната група при мъжете - Спартак, гостува на набиращия скорост тим на Национална спортна академия. В третия кръг "студентите" спечелиха като гости на Фрегата и сега се целят в още една знакова победа в собствената си зала, която може да ги превърне в сериозен претендент за място в първата четворка, което дава право на участие в пейофите. Спартак има 3 точки в актива си от 2 мача, заемайки пето място в таблицата.

В неделя, 15 октомври, Осъм приема Пирин (Гоце Делчев). Ловчанлии вече показаха, че могат да изненадат почти всеки съперник, а гостите от югозапада продължават да търсят първа победа през новия сезон, след като в третия кръг загубиха и от Локомотив (Горна Оряховица). Срещата на "железничарите" и Фрегата се отлага, а Добруджа почива в четвъртия кръг.

"А" РХГ, Кръг 4 (14 октомври, събота)
Варна, 15:00, Локомотив (Варна) - Чардафон
София, 15:00, НСА - Спартак
Локомотив ГО - Фрегата (отлага се)
(15 октомври, неделя)
Ловеч, 15:00, Осъм - Пирин
Добруджа - почива

Класиране
1. Локомотив Вн - 4т (2п/0з), 2. Чардафон - 4т (2п/1з), 3. НСА - 4т (2п/1з), 4. Добруджа - 4т (2п/1з), 5. Спартак Вн - 3т (1п/1р/0з), 6. Осъм - 2т (1п/2з), 7. Локомотив ГО - 2т (1п/2з), 8. Пирин ГД - 1т (0п/1р/2з), 9. Фрегата - 0т (0п/2з)

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти