Фондация "Играй с Развитие" помага на деца от 5 спорта

Фондация "Играй с Развитие" помага на деца от 5 спорта

Новоучредената фондация "Играй с Развитие" ще подкрепи талантите от детско юношеските направления на пет от колективните спортове в програмата на летните олимпийски игри. Това са: футбол, баскетбол, волейбол, водна топка и хандбал.

Предвижда се подкрепата основно на клубно равнище. Фондацията ще съфинансира проекти, най-вече закупуването на спортни пособия и екипировка, тренировъчни лагери и участието или организирането на международни турнири у нас или в чужбина.

Фондация "Играй с Развитие" е учредена и регистрирана по инициатива на Александър Александров - главен мениджър на Корпорация "Развитие", и Николай Кръстев - главен редактор на списание "Спринт", което е част от ДЕС Медиа.

Клубовете ще могат да кандидатстват с проекти, оценявани от 3-4-членни комисии от специалисти в съответните спортове. Крайното и окончателно решение кои проекти ще получат финансиране ще взема Управителният съвет на фондацията.

"Опитваме се да следваме световната практика, че корпорациите трябва да допринасят на обществото, връщайки на хората част от парите за спорт и полезни дейности. Бизнесът печели пари, фондациите събират пари. Това ще направим с фондация "Играй с Развитие". Тя обаче няма да финансира, а ще съфинансира проекти, заяви председателят на фондацията Александър Александров. - Без помощта на съмишленици и партньори и най-добрите намерения ще останат във въздуха."

Александров допълни, че "Играй с Развитие" дава старт на инициативата с начален капитал от 100 хиляди лева. На организираните от фондацията търгове с предмети и екипировка на известни спортисти Александров ще се включи с фланелки на Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Останалите членове на Управителния съвет са: Тодор Иванов - изпълнителен директор на ДЕС Медиа, Антон Попов - изпълнителен директор на БФС и Валентин Николов - търговски директор на Joma България

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти