България получи престижна награда от конгреса на Световната хандбална федерация

България получи престижна награда от конгреса на Световната хандбална федерация

Снощи в турския курорт Анталия завърши Световния конгрес по хандбал, на който по традиция присъстват всички страни членки на IHF и се прави отчет за свършеното през годината. Форумът беше открит от Хасан Мустафа – президент на Международната федерация, а на събитието беше и председателя на българската федерация (БФХ) Росица Бакърджиева-Коева. Благодарение на отличната работа по организацията на Световната купа по хандбал, която се направи в Габрово и Велико Търново през месец юни, родната централа беше удостоена със специален плакет за екипната дейност и развитие.

"Определено се изненадах много приятно. Говорих с колегите от други федерации и изведнъж се чу в залата името на България. Започнаха аплодисменти, а когато излязох на сцената получих лично от Хасан Мустафа плакета за отличен организатор на хандбален турнир. Бяха наградени само няколко държави, които през годината са се справили на високо ниво в провеждането на големи форуми. Една от тях е България! Пълната зала с близо 500 човека стана на крака, за да ни аплодира. Почуствах се изключително горда от този факт. Накрая на словото си г-н Мустафа изтъкна, че ние сме една от най-добре развиващите се хандбални държави в света и може да ни се има пълно доверие за следващи домакинства", сподели по телефона от Анталия Росица Бакърджиева-Коева.

През 2018 година се навършват 60 години от основаването на Българска федерация хандбал, като от управата на централата предвиждат да организират множество прояви из цялата страна в чест на юбилея.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти