Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

В Добруджа цари оптимизъм преди срещата срещу шампионите на Люксембург в мач от Чалъндж къп по хандбал

В  Добруджа цари оптимизъм преди срещата срещу шампионите на Люксембург в мач от Чалъндж къп по хандбал

Тази вечер от 21,00 часа българско време хандбален клуб Добруджа излиза в първи мач от 3-ия кръг на Чалъндж къп срещу домакините от Ред Бойс (Люксембург). Тимът воден от Георги Андреев пристигна вчера следобед във Великото херцогство и проведе официалната си тренировка в залата с капацитет 2000 души. Стана традиция в последните години отборите да играят своите два мача от даден кръг на Чалъндж къп като гост или само домакин. Именно поради тази причина и добруджанци ще  направят своите срещи в Люксембург, като в българския тим атмосферата е приповдигната и играчите ще излязат с мисълта да победят Ред Бойс.

"Гледахме ги в предишния кръг срещу литовски отбор и не са неопреодолим съперник. Имат класа, която я придават деветима чужденци, но имаме своите шансове, които не са никак малки. Те станаха шампиони миналата година в Люксембург и играха квалификации за Шампионската лига, но не успяха да ги преодолеят. Мисля, че ако играем без сериозни грешки в защита и ни се получат атаките по крилата в нападение ще ги отстраним. Това, че и втората среща е в тяхната зала не ни притеснява. Всички 17 хандбалисти за здрави и с нетърпение очакваме първия мач тази вечер", сподели по телефона старши-треньорът на Добруджа Георги Андреев.

Българският отбор придоби право на участие във втория по сила европейски хандбален турнир благодарение на второто си място в крайното класиране от миналия шампионат. Вторият мач в Люксембург е утре (18 ноември) от 19,00 българско време.

Може да гледате мачовете на Добруджа в интернет : http://www.flh-live.lu/lux/index.php

Междувременно в България този уикенд ще бъде по слабо активен в сравнение с изминалите по отношение на хандбалните двубои. При мъжете в неделя от 14,00 часа ще се състои отложения мач от 4-ия кръг Локомотив (Горна Оряховица) - Фрегата, а в женското направление отново от 14,00 часа в Свиленград домакините играят срещу Шумен 98. Мачът Поморие - Етър 64 е в неделя от два следобед.  Срещата Ники спорт - Бъки е отложена за 20 януари в Сливница.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти