Трансферен удар за лидера в Бундеслигата по хандбал

Трансферен удар за лидера в Бундеслигата по хандбал

Германският клуб Фюксе (Берлин) направи един от най-впечатляващите трансфери на хандбалната сцена от началото на сезона. Лидерите в Бундеслигата, които до момента надминават значително очакванията на специалистите със своите изяви, ще се подсилят с един от най-резултатните играчи в Шампионската лига - Стипе Мандалинич.

25-годишният ляв гард, който в момента е част от състава на Загреб, ще дебютира за новия си тим още в неделя срещу Вецлар в среща от германския шампионат. Договорът му е за срок от едва 6 месеца, но при силни изяви контрактът почти сигурно ще бъде удължен. Роденият в Сплит Мандалинич ще трябва да замести Петър Ненадич, който напуска Фюксе, за да облече екипа на унгарския гранд Веспрем.

От началото на сезона в Шампионската лига Стипе Мандалинич е отбелязал 49 гола за Загреб - един по-малко от лидера при голмайсторите Рамазан Дьоне от Бешикташ. Гардът бе най-резултатен (10 попадения) при домакинството на Висла (Плок), завършило при 28:28. С екипа на Фюксе хърватинът няма да има възможност да играе в Шампионската лига, но може да помогне на столичани да си осигурят място в турнира през следващия сезон, както и евентуално да спечелят битката за шампионската титла на Германия. 
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти