Франция си гарантира излизане от групата след успех над Австрия (видео)

Франция си гарантира излизане от групата след успех над Австрия (видео)

Франция записа втори последователен успех на Евро 2018 по хандбал за мъже в Хърватия. Напълно очаквано, световните шампиони спечелиха без проблеми с 33:26 гола срещу Австрия и си осигуриха продължаване във втората групова фаза, без значение какво ще направят в последния си двубой от група "B". 

Треньорът на "петлите" Дидие Динар използва двубоя с по-скромен съперник, за да даде почивка на голяма част от лидерите в отбора и най-вече на суперзвездата Никола Карабатич, който не стъпи на игрището през цялата среща. Дори и с втория си състав обаче французите бяха бекомпромисни и до голяма степен отказаха своя съперник още преди почивката, повеждайки със 17:12. През втората част "сините" дори дръпнаха с 10 гола, но се отпуснаха в последните минути.

Тимоти Н'Гесан бе най-полезен в атака за своя тим със 7 гола. Недим Ремили, Люк Абало и Рафаел Кошетю отбеляза по 4 попадения, а вратарите Венсан Жирар и Сирил Дюмолен отразиха общо 15 от 41 удара на австрийците. 

Франция е лидер в класирането на групата с 4 точки, като в последния кръг среща Беларус и би трябвало да постигне нов убедителен успех.

В неделя вечер беларуските хандбалисти загубиха с 28:33 от Норвегия, като двата тима делят втората позиция с по 2 точки. Във вторник скандинавците излизат срещу Австрия. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти