Унгарският кошмар няма край! "Маджарите" с нова загуба на Европейското първенство (видео)

Унгарският кошмар няма край! "Маджарите" с нова загуба на Европейското първенство (видео)

Испания победи Унгария с 27:25 гола в дерби мач от група "D" на Европейското първенство по хандбал за мъже. Така тимът на "ла роха" си осигури място във втората фаза на шампионата, който се провежда в Хърватия, след като в първата си среща надигра убедително Чехия. Както и при поражението си от Дания в първия кръг, унгарците играха на максимума от възможностите си, но не успяха да сложат край на черната си серия от загуби на шампионати на стария континент. От предишния такъв (2016 год.) до сега "маджарите" са допуснали 8 поредни поражения.

Те бяха равностойни на испанците през всичките 60 минути във "Вараждин Арена", но имаха преднина само на два пъти и то в началото на срещата. Именно първите минути бяха изпълнени с необясними грешки от хандбалистите на двата отбора, а от това сериозно пострада резултатността на мача. През първото полувреме най-големият аванс на Испания бе три гола при 10:7 и 11:8, но паузата дойде при 13:12.

В края на първата част един от най-опитните играчи на "ла роха" - Гедеон Гуардиола, получи контузия в глезена на левия крак и след почивката не излезе на игрището. Съотборниците му имаха шансове да поведат с по-голяма разлика, но пропуснаха всеки от тях и Унгария на три пъти изравняваше за 17:17, 19:19 и 20:20. Малко след това испанците отново дръпнаха с две попадения и от този момент до края нито един от двата тима не направи серия от поне два поредни отбелязани гола.

За Унгария това означаваше седмо последователно поражение от Испания и решителен двубой срещу Чехия на 17 януари, в който почти сигурно победителят ще се класира за втората групова фаза.

Цели 9 играчи на Испания се разписаха поне веднъж във вратата на съперника, включително вратарят Гонсало Перес де Варгас. Най-резултатни с по 4 гола бяха Валеро Ривера, Алекс Дуйшебаев, Айтор Арино и Адриан Фигерас. За Унгария шест попадения отбеляза пивотът Бенсе Банхиди, Золт Балогх добави 5, а въпреки че вкара само 4, Мате Лекай бе избран за играч на мача.

На 17 януари испанците излизат в нова тежка битка срещу Дания - мач, чието значение за борбата в следващата фаза ще бъде много голямо. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти