Да изпуснеш победата над шампиона дори след последната секунда - скандали и уникална драма на Евро 2018 (видео)

Да изпуснеш победата над шампиона дори след последната секунда - скандали и уникална драма на Евро 2018 (видео)

На неописуема драма за историята станаха свидетели зрителите на мача между Словения и Германия от група "C" на Европейското първенство по хандбал. Срещата се игра в "Арена Загреб" и се разви по възможно най-неочаквания начин. Крайният резултат бе 25:25, а колкото и странно да звучи, той бе фиксиран дори след края на редовното време.

С изтичане последната секунда на срещата, словенците празнуваха като обезумели на игрището, отбелязвайки за 25:24 точно три секунди преди финалната сирена. Но поне 10 минути по-късно, след като съдиите преглеждаха видеоповторения най-малко 5-6 минути, "бундестимът" получи правото да изпълни 7-метрово хвърляне, стигайки до равенство. В този момент никой в залата, освен реферите, нямаше обяснение за случващото се, а такова бе намерено чак след прибирането на хандбалистите в съблекалните.

А ето и какво точно се случи в края на двубоя:

При около 30 секунди до сирената германците изоставаха с 23:24. Атаката им се оказа успешна, след като Пол Друкс отбеляза. Словенците подновиха играта светкавично и Блаж Янц вкара за 25:24 в 59:57 мин на срещата. Германия също опита да изпълни бърз център с единствената надежда за удар към вратата от средата на игрището. Такъв обаче не последва, защото Блаж Благотиншек попречи на изпълнението, а именно това бе и причината той да получи червен картон, а немците правото да изпълнят наказателно хвърляне от 7-метровата линия. Тобиас Райхман взе топката в ръце и хладнокръвно я изпрати в мрежата, за да осигури точка на своя тим, отнемайки успеха на смелия словенски състав.

Цялата ситуация, развила се в около 20 безумни и на моменти комични минути, предизвика бурна реакция от словенския щаб и треньора Веселин Вуьович, който до последно търсеше обяснение от съдиите за решението им. 

Освен от техните действия обаче, наставникът може да бъде недоволен и от играта на своя тим в решителни моменти през второто полувреме. С помощта на своите страхотни фенове по трибуните, Словения се представи перфектно през първата част, повеждайки с 15:10 до почивката. Веднага след нея обаче настоящият европейски шампион Германия започна постепенно да намалява изоставането си, възползвайки се от огромния брой 2-минутни наказания, които си изкарваха хандбалисти на съперника. 

В 45-ата минута дори двама словенци накуп седнаха на пейката за по 2 минути, единият от тях заради бурна реакция от човек на словенската пейка. Точно тогава "бундестимът" не само изравни, но и направи пълен обрат. А впоследствие словенците пропуснаха и две 7-метрови хвърляния, с които можеха да решат срещата.

За играч на този луд мач бе определен Миха Зарабец, който отбеляза 5 гола от 7 свои изстрела към вратата. Разпределителят бе най-добър и в първата среща на своя тим, в която бе допусната изненадваща загуба от Македония. По 4 гола за Словения вкараха също грешникът Благотиншек, Янц и Борут Мачковшек. 

За пореден път Уве Генсхаймер бе най-резултатен за Германия със 7 гола, а Райхман и Патрик Гроецки се отличиха с по 4. Титулярният вратар Андреас Волф,

играл фантастично два дни по-рано срещу Черна гора

, бе заменен още през първото полувреме от Силвио Хайневетер, който напрви 5 спасявания от 18 удара.

В другия мач от групата македонците постигнаха още една драматична победа - 29:28 над Черна гора, и си осигуриха място в следващата фаза, оглавявайки класирането с 4 точки. В последния кръг те срещат именно втория Германия (3т), а за да продължи напред Словения трябва да спечели срещу Черна гора. 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти