"Петлите" влизат с перфектен баланс във втората фаза на Евро 2018 (видео)

"Петлите" влизат с перфектен баланс във втората фаза на Евро 2018 (видео)

Световният шампион по хандбал Франция завърши на първо място в група "B" на Европейското първенство за мъже Хърватия. "Петлите" постигнаха трета поредна победа - 32:25 гола срещу Беларус, и събраха пълен актив от 6 точки. В предишните си двубои "сините" надиграха Норвегия и Австрия.

Страхотен мач срещу беларусите изигра гардът Дика Мем, който отбеляза 9 гола от 13 свои изстрела към вратата. Лидерът на французите Никола Карабатич, който не взе участие в предишната среща с Австрия, бе точен 6 пъти, а Валентин Порт - 4.

В другата среща от последния трети кръг Норвегия очаквано разгроми аутсайдера Австрия с 39:28 и елиминира съперника си от първенството. Кристиан Бьорнсен бе най-резултатен за успеха на "викингите" с 9 попадения, а голямата звезда Сандер Сагосен добави 4. 

Франция, Норвегия и Беларус продължават заедно в Група 1, в която се събират с тимовете от Група "А" - Швеция, Хърватия и Сърбия. Всеки от отборите ще изиграе по три мача срещу съперниците, с които не е спорил до момента. 

Франция ще стартира борбата за попадане на едно от първите две места и участие на полуфиналите с максимален актив от 4 точки, губейки две от успеха си над австрийците, който вече няма значение.

Също с 4 точки са и шведите, които постигнаха впечатляваща победа над Хърватия във вторник вечер.

Именно домакините и Норвегия са с по 2 точки, а Беларус и Сърбия започват втория кръг с 0 на своите сметки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти