Дания направи огромна крачка към полуфиналите на Евро 2018 (видео)

Дания направи огромна крачка към полуфиналите на Евро 2018 (видео)

Дания победи Германия с 26:25 гола и се доближи максимално до място на полуфиналите на Европейското първенство по хандбал за мъже в Хърватия. Скандинавците, които са олимпийски шампиони от Рио 2016, и настоящите носители на европейската титла изиграха две коренно различни полувремена във "Вараждин Арена" в среща от "Група 2". През първата част двата тима демонстрираха страхотна игра в защита, като "бундестимът" се прибра на почивката с аванс от 9:8. През вторите 30 минути обаче резултатността се вдигна двойно, като датчаните отбелязаха 18 гола срещу 16 за съперника.

Дясното крило на "червено-белите" Ханс Линдберг изигра един от най-силните си мачове за националния тим, отбелязвайки 9 гола от 11 удара (82%). Лидерът на отбора Микел Хансен завърши срещата с 5 попадения, а за немците пивотът Юлиус Кюн се отличи с 6 точни изстрела. 

Дания е лидер в класирането на "Група 2" с 6 точки - две повече от тима на Испания, който разгроми с 31:20 представилият се страхотно в предварителната си група отбор на Македония. "Ла роха" има и мач по-малко от лидера в подреждането. Германците са трети също с 4 точки, а македонците заемат четвърто място с 3 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти