Франция, Испания и Швеция са на полуфинал на eвропейското, шампионът Германия е аут

Франция, Испания и Швеция са на полуфинал на eвропейското, шампионът Германия е аут

Испания победи защитаващия титлата си Германия с 31:27 (14:13) и се класира за полуфиналите на Европейското първенство по хандбал за мъже в Хърватия.

С успеха в последния кръг в група II иберийците си осигуриха второто място с 6 точки и елиминираха от борбата за титлата Бундестима, който остана пети с 4 точки. Победата беше и сладък реванш за испанците за загубата от Германия на финала на Евро 2016.

Иберийците предрешиха двубоя със серия от седем поредни гола след почивката, след която поведоха с 23:15 и до края контролираха срещата. Давид Белагер беше най-резултатен в двубоя с 6 попадения.

На полуфиналите Испания, световен първенец през 2013 година, ще срещне действащия световен шампион Франция, който спечели група I с пълен актив от 10 точки след успех с 30:27 (19:13) над домакина Хърватия, който завърши трети и ще играя за петото място в крайното класиране срещу Чехия.

Олимпийският шампион Дания също продължава на полуфиналите като победител в група II с 8 точки, след като в последната си среща направи страхотно второ полувреме и разгроми Македония с 31:20 (12:12) след 11 попадения на Михаел Дамгаард.

Датчаните ще се изправят срещу четирикратния световен и четирикратен европейски шампион Швеция, който остана втори в група I.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти