Ето ги най-красивите голове от втората фаза на Евро 2018 (видео)

Ето ги най-красивите голове от втората фаза на Евро 2018 (видео)

Полуфиналите на Европейското първенство по хандбал в Хърватия вече са ясни. Световният шампион Франция ще спори с четирикратния финалист Испания (нито един трофей), а златните медалисти от Рио 2016 Дания излизат в скандинавско дерби срещу рекордьора по спечели европейски титли Швеция (4). Четирите тима продължиха напред след страхотна битка в двете групи от втората фаза на шампионата. Всички двубои от нея се играха в Загреб и Вараждин, а зрителите станаха свидетели на безброй впечатляващи изпълнения. 

Разбира се, най-много овации и внимание винаги обират изумителните голове. Предлагаме ви петте най-запомнящи се попадения, които бяха дело на:

5. Каспер Мортенсен, Дания - лявото крило в датския състав разполага с невероятно точна дясна ръка. Най-ярката демонстрация е от двубоя срещу Словения, в който Мортенсен прати топката в горния ляв ъгъл без да отнеме от мощта на изпълнението си. Гол от крилото по учебник.

4. Никола Клер, Франция - резервният разпределител на "петлите" получи възможност за изява в двубоя срещу Швеция и само как я използва! След като в две поредни нападения направи елементарни грешки и подари топката на съперника, плеймейкърът реши, че трябва да покаже истинските си умения. С три огромни крачки на скорост той проби защитата и изстреля топката неспасяемо. Реакцията след попадението казва всичко за неговите емоции.



3. Ейвид Танген, Норвегия - от всеки играч на позицията гард се очаква да има страхотен отскок и зверски силен удар, чрез който да бележи попадения дори отвъд 9-метровата линия. В наши дни обаче дори и мощните момчета трябва да разполагат с фини докосвания и техника. Затова и Танген реши да преодолее вратаря на шведите Апелгрен с рязко движение от китката, пускайки топката между краката на опонента си.

2. Борут Мачковшек, Словения - третият от световното първенство през 2017 година отбор на Словения не оправда високите очаквания на Евро 2018, но в някои двубои все пак загатна за пълния си потенциал. Скоростта, темпото и нестандартните комбинации в атака са може би най-силните страни в играта на словенците. Така че полетът на Мачковшек не бива да ни изненадва, но пък не може да отречем, че е наистина впечатляващ.

1. Марко Мамич, Хърватия - още един гард, който често предпочита да бележи с техника, а не с груба сила. Прекрасен финт и още по-великолепно завършващо докосване, което му осигури първо място в престижната класация.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти