Чардафон се развихри за едно полувреме и разгроми НСА (видео)

Чардафон се развихри за едно полувреме и разгроми НСА (видео)

Чардафон започна по великолепен начин втория дял от сезона в мъжкото хандбално първенство. Габровци спечелиха убедително с 36:25 гола като гости на Национална спортна академия в среща от 10-я кръг на "А" РХГ. С този успех "Чао" направи голяма крачка към класиране за плейофите, осигурявайки си преднина от шест точки пред петия в класирането Локомотив (Горна Оряховица). Активът на Чардафон е 12 точки, с които тимът се изкачи на трета позиция, преди Спартак (Варна) да изиграе двубоя си срещу Пирин (Гоце Делчев).

В ранния съботен следобед габровският отбор започна двубоя в София с доста непредизвикани грешки, но съперникът правеше още повече такива. Това позволи на гостите бързо да си осигурят добра преднина, която след едва 10 минути игра стигна 7 гола при 9:2. В допълнение вратарят на Чардафон Николай Цветков направи няколко брилянтни спасявания, като в даден момент напълно отчая "студентите" със своите перфектни намеси. Съотборниците му повишиха ефективността в нападение и се прибраха на почивка с аванс от 11 попадения - 19:8. 



През втората част НСА показа по-динамична и резултатна игра, но само веднъж сведе пасива си до под 10 гола, и то за кратко. Отличните спасявания на Цветков продължиха, но и колегата му на срещуположната врата Лилиян Русков също демонстрира своята класа в дадени моменти. До края и двата тима не допуснаха темпото да спадне, а в крайна сметка Чардафон се поздрави с втори успех над "студентите" за сезона, след като в неговото начало "зелените" спечелиха с 33:27 у дома.

Цели трима хандбалисти на габровци отбелязаха по 7 гола - играещият треньор Христо Данаилов, Димитър Петков и Марио Янчев. Петко Петков бе точен 5 пъти, а Мирослав Денчев вкара три попадения. В състава на домакините най-резултатен бе Халет Сидер с 6 попадения, Ивелин Иванов се отличи с 5, а Милен Господинов, Павел Данаилов и Галин Христов вкараха по 4 гола.



НСА остава на шесто място в таблицата с актив от 6 точки, какъвто има и петият Локомотив ГО, който допусна загуба с 27:35 при домакинството на втория Добруджа. "Жълто-зелените" събраха 14 точки, но остават на 4 от лидера Локомотив (Варна). "Железничарите" постигнаха девета поредна победа от началото на шампионата, печелейки с 32:21 гола срещу Осъм (Ловеч). 

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти