Чардафон приема шампиона в голямото дерби от 13-я кръг на хандбалното първенство

Чардафон приема шампиона в голямото дерби от 13-я кръг на хандбалното първенство

Един от най-интересните мачове през сезона в мъжкото хандбално първенство предстои да се изиграе тази събота (24 февруари). Вторият в класирането Чардафон (Габрово) приема лидера и носител на титлата Локомотив (Варна). "Железничарите" имат 11 победи в 11 срещи, както и преднина от 6 точки спрямо габровци, които спечелиха първите си три мача през 2018 година. Първият двубой между двата тима в началото на октомври завърши с успех за шампиона от Варна - 28:21 гола. 

"Черно-белите" имат сериозни проблеми с контузени играчи, но въпреки това продължават да постигат успехи. След миналия уикенд, в който надиграха Добруджа с 37:29, поредицата им от поредни победи в "А" РХГ достигна числото 36.

"Да, имаме контузени, но в подробности няма да влизам. Тези, които ще излязат наигрището, са достатъчно добри и могат да играят на високо ниво. Подготвени сме иочакваме труден мач. Разбира се, че ще дойде някога и първата загуба, но засега смеконцентрирани да продължим с победите и се надявам да не спираме точно утре.Излизаме твърдо да се наложим над Чардафон и нямаме притеснения", уверен е треньорът на Локомотив - Никола Карастоянов. 

Най-вероятно това ще бъде една от най-посетените хандбални срещи за сезона. В зала "Орловец" се очакват около 1000 зрители, повече от които ще стискат палци за знаков успех на "Чао". Срещата започва в 14:00.

"Всяко начало има своя край и съм убеден, че победният ход на Локомотив ще бъдеспрян от нашите хандбалисти. Направихме добра селекция и имаме сериозен отбор,който да бъде боеспособен за спечелването на отличия през този сезон. Отсъствиетона опитния Евлоги Вълчанов няма да се отрази на играта ни, защото има кой да гозамести. Настроението в нашия лагер е приповдигнато, момчетата са готови запредстоящия сблъсък и виждам големия хъс в очите им за успех срещу варненци", сподели играещият наставник на габровци Христо Данаилов.

По-късно в съботния ден, от 17:00, другият варненски гранд Спартак, който заема четвърто място в подреждането, приема тима на Национална спортна академия в залата на Първа езикова гимназия. А в неделя навлизащият във форма Пирин (Гоце Делчев) среща последния Осъм (Ловеч). Тимът на Добруджа почива.

При жените започват първите срещи от основната фаза на първенството междучетирите тима в крайното подреждане от редовния сезон. В събота от 16:00 е началотона мача Етър 64 (Велико Търново) - Свиленград, а в неделя от 14:00 Шумен е домакин на габровския Бъки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти