Свиленград спечели за първи път в историята си Купата на България

Свиленград спечели за първи път в историята си Купата на България

Свиленград победи домакина на финалната четворка Бъки с 22:20 (12:12) и спечели за първи път в историята си купата на България па хандбал за жени. В мача за трофея по-опитните възпитанички на Тефик Парафитов показаха по-здрави нерви в ключовите моменти в края на мача и се позцдравиха с успеха. Двубоят беше много оспорван и вървеше гол за гол през първото полувреме, като на почивката дойде при равенство 12:12.

През втората част Свиленград на няколко пъти повеждаше с 2-3 гола, но Бъки успяваше да се върне в мача, като последното равенство беше при 19:19 осем минути преди края. Последваха два безответни гола за момичетата на Парафитов, а в последните три минути най-опитната в състава на габровки Лидия Ковачева пропусна два 7-метрови наказателни удара, което натежа. Ковачева все пак намали до 20:21 малко повече от минута преди края, но 21 секунди преди сирената Антония Игнатова вкара за 22:20 и реши всичко. Така Свиленград взе реванш от Бъки за загубения финал за купата през 2016 година.

Най-резултатна за победителките беше Миланова с 10 попадения, а за Бъки с 9 гола завърши Ковачева.
В мача за бронза миналогодишният носител на трофея Етър се наложи над Шумен 98 с 31:24 (13:13), като по 7 гола за великотърновки вкараха Кристиана Караманлиева и Данислава Петрова. Кристина Сабо-Касабова завърши с 11 попадения за шуменки и стана най-добра реализаторка във финалната четворка с 20 гола.

индивидуални награди от финалната четворка на турнира за купата на България по хандбал за жени:
най-добър вратар: Гергана Александрова (Свиленград)
голмайстор на финалната четворка: Кристина Касабова (Шумен) - 20 гола
най-полезен играч: Лидия Ковачева (Бъки)

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти