Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Локомотив (Варна) отново триумфира с Купата на България (видео)

Локомотив (Варна) отново триумфира с Купата на България (видео)

Отборът на Локомотив (Варна) не допусна изненада и отново спечели Купата на България по хандбал при мъжете. "Железничарите" бяха абсолютни фаворити и спечелиха трофея след успех с 32:24 гола над Добруджа (Добрич) във финала на турнира. Двубоите от финалната четворка се проведоха в спортната зала на гр. Кубрат, а "черно-белите" триумфираха за юбилеен 10-и път в надпреварата. По този начин те изравниха рекорда на ЦСКА (София), който дълги години бе най-успешният тим в турнира за Купата.

Локо продължава доминацията си в родния мъжки хандбал през последните години, след като вдигна трофея за четвърта поредна година. Това се случва за втори път в историята на "железничарите" след периода 2006-2010 година. Няма друг отбор, който е успявал да спечели Купата в четири последователни издания. 



Варненци са се устремили и към защита на титлата от мъжката "А" РХГ, която си осигуриха за девети път в историята през 2017 година. Ако хандбалистите на треньора Никола Карастоянов грабнат златните медали и в края на настоящия сезон, то те ще изравнят постиженията на НСА и ЦСКА, които са десеткратни шампиони на България. Напълно възможно е след година Локо вече да е най-титулуваният клуб в историята на мъжкия хандбал у нас.



А на финала в Кубрат "черно-белите" демонстрираха превъзходството си още през първото полувреме. На почивката преднината им бе пет гола - 16:11, а през втората част Добруджа не съумя дори да бъде близо до възможност за обрат. Бранимир Балчев и Тансер Юсню играха великолепно за победителите, отбелязвайки съответно 11 и 9 гола - над 62% от попаденията на варненци. 



Тимът от Добрич също заслужава поздравления за пробива си до двубоя за купата, както и за упоритостта в битката с Локомотив. "Жълто-зелените" бяха подгласници на "железничарите" и в шампионата през 2017 година. Бронзовите медали в турнира спечели тимът на Чардафон, за да бъде напълно точно повторено подреждането от миналото първенство. В мача за третото място габровският отбор надигра Спартак (Варна). 

А ето и носителите на индивидуалните награди:

- Най-добър вратар – Емил Иванов (Добруджа)
- Голмайстор - Бранимир Балчев (Локо Варна)
- Най-полезен състезател - Тансер Юсню (Локо Варна)

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти