Девойките на България дебютираха с инфарктна победа (видео)

Девойките на България дебютираха с инфарктна победа (видео)

Новосформираният национален отбор на България по хандбал за девойки до 16 години победи трудно тима на Металург (Скопие, Македония) с 28:27 в контролна среща.

Двубоят се игра в спортна зала "Орловец" в Габрово и бе първи за момичетата в този си състав и бе  дебют за националната гарнитура в тази възраст. Както е известно, веднага след края на националния турнир "Да се срещнат най-добрите" бяха определени двата нови национални отбора при юноши и девойки родени 2002/2003 година.

Отличен мач за България изигра Мари Томова, която реализира 15 гола, както и Стефани Петрова, която завърши с 7 попадения, а Василена Томова вкара 4.

На полувремето резултата бе 15:11 за българския национален отбор, като през втората част македонките изравниха играта и в средата на втората част водеха с два гола, но по блестящ начин Мари Томова успя да завърши три поредни атаки, за да изведе отново българския тим в резултата. 10 секунди преди финалната сирена дойде и победното попадение дело на Василена Томова.

Утре (24 април) отново ще наблюдаваме 2 контролни мача. От 10,00 часа юношите на България ще играят с тези на Металург, а два часа по късно ще се проведе и мача на девойките.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти