Гледай на живо

Пресконференция на Цанко Цанков след завръщането от Нова Зеландия

Локо (Варна) отново шампион на България (видео)

Локо (Варна) отново шампион на България (видео)

Хандбалният отбор на Локомотив (Варна) стана шампион на България за втори пореден и общо 10-и път в историята си. "Железничарите" надиграха като гости Добруджа (Добрич) с 28:19 (12:11) в мач №2 от Суперфинала.

Така Локо (Варна) спечели финалната серия с 2-0 победи, с което направи и втори златен дубъл поред, вдигайки титлата и Купата на България, и записа рекордна 49-а поредна победа в първенството и турнира за Купата.

През първото полувреме срещата бе изключително успорвана и вървеше с минална разлика, като в крайна сметка отборите се оттеглиха на почивката при резултат 12:11 за варненци. През втората част Локомотив наложи напълно играта си и спечели с разгромното 28:19.

Най-резулатен за победителите беше Бранимир Балчев с 10 гола, а Кирил Савов завърши с 4 попадения. Балчев бе определен и за най-полезен хандбалист в първенството. Джошкун Якубов от Добруджа пък стана голмайстор на шампионата, като отбеляза 5 попадения в срещата и завърши сезона с впечатляващите 208 гола.

"Спечелихме след силно второ полувреме, през което Иван Иванов-Змея беше блестящ на вратата и това позволи да се откъснем в резултата с няколко гола. Благодарение на момчетата за пореден път се почувствах специален треньор. Сега се прибираме във Варна и от автобуса отиваме направо в ресторант, за да празнуваме", заяви за petel.bg наставникът на шампионите Никола Карастоянов.

По информация на bulgarianhandball.eu и petel.bg

Видео: Добруджа ТВ

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти