Чардафон се върна в битката за бронза с разгромна победа във Варна

Чардафон се върна в битката за бронза с разгромна победа във Варна

Трети мач ще реши битката за бронзовите медали в мъжкото хандбално първенство. Христо Данаилов и съотборниците му поправиха грешката, която допуснаха при домакинството на Спартак (Варна) в мач №1 от финалната серия за третото място, и победиха варненци на техен терен във втората среща, с което изравниха резултата на 1-1 победи.

Габровските хандбалисти започнаха двубоя във Варна много мотивирано, поведоха с 5:1 и 9:2, и от там до края контролираха изцяло събитията на терена. На полувремето Чардафон имаше аванс от 8 гола - 17:9, а през втората част затвърди превъзходството си с още 21 попадения във вратата на домакините, за убедителната победа с 38:24.

Младокът Петко Петков беше най-резултатен за успеха с 9 точни попадения. По 6 гола реализираха Мирослав Денчев, Христо Данаилов, Димитър Петков и Марио Янчев. И в тази среща габровският тим беше в ограничен състав и без Слав Колев, Георги Николов, Евлоги Вълчанов и Никола Николов. За домакините от Спартак 5 гола отбеляза Дилян Илиев, 4 добави Здравко Славов.

Третият решителен мач, който ще определи бронзовите медалисти, ще се играе в зала "Орловец" в Габрово тази неделя (10 юни).

sport-gabrovo.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти