Гледай на живо

Пресконференция на Цанко Цанков след завръщането от Нова Зеландия

Бронзовите медали в хандбалното първенство се решават в Габрово

Бронзовите медали в хандбалното първенство се решават в Габрово

Утре (9 юни, събота) от 18,30 часа е началото на третия мач за определяне на бронзовите медалисти в мъжкото ни хандбално първенство. В габровската зала "Орловец" местния Чардафон приема варненския Спартак. Двата тима си размениха по една победа във финалния плейоф и се стигна до решителната среща, която се очаква с огромен интерес от спортната общественост в града и региона. Както е известно, шампиони на България за 2018-та станаха Локомотив (Варна), които не загубиха нито един мач и са рекордьори по поредни победи вече трета година.

Агитката на Чардафон подготвя песен посветена на отбора и ще бъде чута за първи път, именно във важния мач със Спартак. Новият химн на габровци е готов и в момента тече трескава подготовка за изпълнението му на живо в залата. Очакват се пълни трибуни и невероятна атмосфера.

"Тренираме с приповдигнато настроение и желание. Трябва да спечелим мача и да вдигнем купата за третото място. Заслужаваме го с оглед на представянето ни през сезона. Всички са здрави и готови за двубоя. Искам да играем така, както във Варна преди седмица когато ги победихме убедително (б.р. 24:38). Няма в никакъв случай да подценим мача, както стана в първата среща (27:29). Разбрах за подготвената песен от феновете. Със сигурност залата ще е пълна и не трябва да разочароваме хората", сподели играещия треньор на Чардафон Христо Данаилов-Легендата.

Гостите от Варна ще пристигнат в деня на мача и също ще играят с основните си хандбалисти. "Нямаме никакви притеснения. Трябва да сме максимално концентрирани от началото до края на двубоя. Наистина предишния мач беше много силно изигран от Чардафон, но мач с мач не си прилича. Излизаме за победа. Играчите ми отлично осъзнават важността на мача и няма кой знае колко специално да ги мотивирам. Важното е да направим по –малко грешки и да имаме късмет. Публиката си е публика, нормално е да подкрепят отбора си, но ние трябва да гледаме нашата си игра и толкова”, каза старши треньор на Спартак Веселин Станков преди мача.

Рефери на срещата Чардафон - Спартак са международната ни съдийска двойка IHF Георги Дойчинов и Юлиан Горецов.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти