Младежите с нови две загуби в Австрия (видео + снимки)

Младежите с нови две загуби в Австрия (видео + снимки)

Националният хандбален отбор на България за младежи до 18 години записа нови две загуби участието си на Европейското първенство в австрийския град Тулн на Дунав.

 

В понеделник българските момчета, водени от треньорите Георги Андреев и Христо Йорданов, паднаха от Словакия с категоричното

20:38 (9:19)

в третия си мач от Група В на турнира, игран в зала "Йозеф Вайзер". Младите хандбалисти на Словакия взеха преднина от самото начало и благодарение на добрата си игра в защита поведоха с 19:9 до почивката. Словакия увеличи темпото в началото на втората част и разликата нарасна до 28:15, след което спокойно спечели срещата с 38:20.

Най-резултатен за България бе Валентин Митев с 6 попадения, а Владислав Йоргов, който бе обявен за най-добър играч от българския тим, завърши с 5. За отбора на Словакия Даниел Полак и Мартин Шмидт забиха по 6 гола за победата.

Вчера следобед пък, младите "лъвчета" остъпиха на връстниците си от Латвия с 23:30 (10:16) в 4-а си среща от групата. Първото полувреме започна по-добре за отбора Латвия, който поведе с 8:4 до 12-а минута. Въпреки опитите на българските момчета, почивката дойде при 16:10 за латвийците. Втората част бе напълно равностойна и в крайна сметка Латвия спечели без проблеми с 30:23.

Най-полезен за българския тим бе Валентин Митев с 8 гола. За тима на Латвия по 7 попадения за успеха реализираха Гунтис Пипукс и Антонс Сулейко.

"Латвия беше по-добрия отбор днес. Трябва да играем повече като отбор, а не да действаме индивидуално. Сега ни очаква Косово и сме фокусирани да спечелим този двубой. Въпреки всичко ще дадем най-доброто от себе си", сподели Митев след мача с Латвия.

По този начин българите са на последното място във временното класиране в групата без победа и спечелена точка, както е и Косово, но с по-добра голова разлика. Днес (15 август) е почивен ден на турнира, а утре (16 август) България ще изиграе последната си среща от групата срещу младите косовари. Мачът е от 11,30 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти