Франция и Черна гора стартираха с победи във втората групова фаза на Европейското

Франция и Черна гора стартираха с победи във втората групова фаза на Европейското

Франция и Черна гора стартираха с победи във втората фаза на Европейското първенство по хандбал за жени.

Домакините на шампионата, които са и действащи световни шампионки, надделяха в Нант над Дания с 29:23 (17:11) и оглавиха подреждането в група 1 с актив от 4 точки, колкото има и олимпийският първенец Русия, който утре играе срещу Сърбия.

Датчанките поведоха с 2:0, но бяха равностойни само в първите десетина минути, след което французойките направиха серия от четири безответни гола и дръпнаха със 7:4, а до края контролираха двубоя.

Най-резултатна за успеха с 6 попадения беше Естел Нзе Минко.

За Дания с 5 гола се отличи Фие Волер.

В друга среща от групата Черна гора се наложи над Швеция с 30:28 (18:14) и записа първи точки. Възпитаничките на шведския специалист Пер Йохансон поведоха с 2:0 още от самото начало и нито веднъж в мача не допуснаха да бъдат застигнати. Черногорките поддържаха преднина от няколко гола, която дори достигна до 17:11 малко преди почивката.

Разликата се запази до 53-ата минута, когато тимът от Балканите водеше с 28:21, а с по-мобилизирана игра в края скандинавките успяха само да направят загубата си по-почетна.

Йованка Радичевич завърши с 9 гола за Черна гора, а за Швеция с 6 попадения се отличи Изабеле Гулден.

Франция и Русия водят в подреждането с по 4 точки, следвани от Сърбия, Швеция, Черна гора и Дания с по 2 точки. Първите два отбора от групата се класират за полуфиналите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти