Холандия допусна първа загуба на Европейското по хандбал за жени

Холандия допусна първа загуба на Европейското по хандбал за жени

Европейският вицешампион Холандия допусна първа загуба на първенството на Стария континент по хандбал за жени. В повторение на финала от Евро 2016 момичетата на Хеле Томсен бяха разгромени от защитаващия титлата си Норвегия с 16:29 (7:15).

Въпреки поражението, холандките остават на върха в група 2 преди с актив от 6 точки, колкото има и Румъния.

Норвегия е на трета позиция с 4 точки и ще трябва да се надява на провал на съперничките си в последния кръг, за да се класира за полуфиналите.

Скандинавките, които се нуждаеха от задължителен успех, за да запазят надежди за нова титла, стартираха силно двубоя, като поведоха с 4:0. В края на полувремето те направиха нова серия от пет поредни гола, за да дръпнат с 15:7, а до края нямаха проблеми. Марит Якобсен беше най-резултатна за победата с 5 попадения.

В другата среща от групата Румъния преодоля кошмарно начало и спечели с 27:25 (10:12) срещу Испания. Иберийките взеха аванс от 7:2 до средата на първото полувреме, но допуснаха обрат и отпаднаха от надпреварата, като останаха без точка на дъното на класирането.

Румъния изравни за 16:16 малко преди средата на втората част, а след това със серия от четири безответни попадения поведе с 20:17 и удържа преднината си в последните 13 минути.

Кристина Нягу беше лидер за победителките със 7 попадения.

В последния кръг Норвегия играе срещу аутсайдера Испания, Румъния среща Унгария, а Холандия ще се изправи срещу Германия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти