Русия се класира за финал на Европейско по хандбал за жени за първи път от 12 години насам

Русия се класира за финал на Европейско по хандбал за жени за първи път от 12 години насам

Женският национален отбор на Русия по хандбал победи Румъния с 28:22 (16:15) и се класира за финала на Европейското първенство, което се провежда във Франция. Това ще бъде второ участие на рускините на финал на Европейското първенство по хандбал след 2006 година, когато паднаха от Норвегия.

Съперник на Русия в мача за титлата ще бъде победителят от срещата между домакините от Франция и Холандия, която ще се играе по-късно днес. Финалната среща и срещата за 3-ото място ще се проведат на 16-и декември. Европейските първенства по хандбал за жени водят началото си от 1994-а година, а Русия е четири пъти световен шампион и един път олимпийски.

Румънките поведоха с 3:1 в началото на срещата, но след това двубият се изравни и продължи гол за гол. Руският отбор обърна развоя до почивката с гол букварно в последната секунда на първата част на Ксения Макеева.

Второто полувреме започна с три поредни гола на Русия, които увеличиха преднината си до 19:15. 8 минути преди края с два гола на Анна Вяхирева Сборная поведе с 27:19, което им изкова победата. Самата Вяхирева завърши и с 13 гола като най-резултатна за победителките, а с 4 точни попадения за Румъния се разписа красавицата Ана-Мария Драгуц.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти