Линдзи Вон продължава, докато не счупи рекорда на Стенмарк

Линдзи Вон продължава, докато не счупи рекорда на Стенмарк

Линдзи Вон вероятно повече никога няма да кара на олимпийски игри, но американката все още има за цел да подобри рекорда на Ингемар Стенмарк от победи в Световната купа.

33-годишната Вон се нуждае от още само шест победи, за да стане най-успешната състезателка както при жените, така и при мъжете в алпийските ски. В момента Вон има 81 победи.

"Надявам се, че ще успея да го направя в рамките на следващия сезон, защото не смятам да се отказвам, преди да подобря рекорда, без значение колко болка изпитвам. Но наистина се надявам да е само един сезон, защото след това ще ми бъде много трудно", каза Вон.

"Ако все пак остана на пистата и след следващия сезон, може би ще помисля и за следващата олимпиада. Но всичко зависи от здравето ми. Мога само да гарантирам, че ще продължа да се боря за този рекорд", добави Вон.

"Тъжна съм, че това вероятно ще бъдат последните ми олимпийски игри. Аз съм състезател, а олимпийските игри са върха в нашия спорт. Обичам да бъда на старта, защото това е съвсем различно чувство и то ще ми липсва. Съзнанието ми все още ми казва, че мога да продължа, но тялото ми говори друго. Това ме ядосва, защото аз винаги искам да продължа", каза още олимпийската шампионка в спускането от Ванкувър 2010.

"Иска ми се да дам обещание, че ще карам още четири години и ще мога да се състезавам на най-високо ниво, но за съжаление не е така", завърши Вон.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти