Луда щафета при жените! Домрачова изведе Беларус до златото (снимки)

Луда щафета при жените! Домрачова изведе Беларус до златото (снимки)

Отборът на Беларус в състав Надежда Скардино, Ирина Кривко, Динара Алимбекова и Даря Домрачова спечели олимпийската титла в женската щафета в ПьонгЧанг 2018 на 4 по 6 километра в биталона с време 1:12:03.4 часа.

Белорускините стигнаха до титлата, след като успяха да се справят най-добре в изключително тежките условия на силен вятър и обилен снеговалеж, като използваха 9 допълнителни патрона и не завъртяха нито една наказателна обиколка.

В най-лудата олимпийска надпревара в биатлона, в която много отбори повеждаха в класирането, а след това временното класиране се променяше коренно след всяка стрелба, точка сложи Даря Домрачова, която бе почти безгрешна на последния 4-ия пост.

Така трикратната олимпийска шампионка от Сочи 2014 Домрачова изведе Беларус до титлата и златните медали.

На второ място на 10.7 секунди зад победителките остана отборът на Швеция, представен от Лин Першон, Мона Брорсон, Анна Магнусон и Хана Йоберг. Шведките използваха 12 допълнителни патрона.

Трети е тимът на Франция (Ане Шавалие, Мари Дорен Абер, Жустин Бреза и Ане Бескон), който финишира на 17.6 секунди зад Беларус с 14 допълнителни патрона и нито една наказателна обиколка.

Французойките излязоха втори след последната стрелба, но Бескон не успя да удържи на вихреното темпо на Йоберг в заключителните два километра. Въпреки това за Бескон това е трети медал от игрите в ПьонгЧанг.

Българският отбор в състав Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Стефани Попова и Десислава Стоянова остана на 16-о място на 2:34.6 минути зад олимпийските шампионки.

Българките завъртяха 2 допълнителни обиколки и използваха 9 допълнителни патрона. Особено силно състезание направиха Кадева и Стоянова, които свалиха с по 11 патрона 10-те си мишени.

Даниела Кадена на първата си стрелба от положение легнал

Десислава Стоянова стряля бързо и безгрешно на първата си стрелба и тогава България излезе на 5-о място във временното класиране.

Състезанието се превърна в истински кошмар за фаворитите от Норвегия и най-вече Германия. Норвежките завършиха на четвърто място с 3 наказателни обиколки и 12 допълнителни патрона, докато Германия остана едва на девето място с 3 допълнителни обиколки и 11 допълнителни изстрела и изоставане от 53.9 секунди.

Олимпийските шампионки от Сочи 2014 ог Украйна пък приключиха на 11-а позиция на 1:41.4 минути с 2 наказателни обиколки и 10 допълнтелни патрона.

Биатлон, щафета 4 по 6 километра, жени:

1. БЕЛАРУС (Надежда Скардино, Ирина Кривко, Динара Алимбекова и Дария Домрачова) - 1:12:03.4 часа

2. Швеция (Лин Першон, Мона Брорсон, Анна Магнусон и Хана Йоберг) - 1:12:14.1 часа

3. Франция (Ане Шавалие, Мари Дорен Абер, Жустин Бреза и Ане Бескон) - 1:12:21.0 часа

4. Норвегия (Синоеве Солемдал, Тирил Екхоф, Ингрид Ландмарк Тандреволд, Марте Олсбу) - 1:12:33.1 часа

5. Словакия (Паулина Фиалкова, Анастасия Кузмина, Тереза Полякова, Ивона Фиалкова) - 1:12:41.8 часа

6. Швейцария (Елиза Гаспарин, Лена Хаецки, Селина Гаспарин, Ирене Кадуриш) - 1:12:46.9 часа

- - -

16. БЪЛГАРИЯ (Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Стефани Попова и Десислава Стоянова) - 1:14:38.0 часа.

ПЪЛНИ РЕЗУЛТАТИ - ТУК!!!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти