С грандионзен галаспектакъл приключи надпреварата по фигурно пързаляне в ПьонгЧанг

С грандионзен галаспектакъл приключи надпреварата по фигурно пързаляне в ПьонгЧанг

С грандионзен галаспектакъл приключи надпреварата по фигурно пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пьончан. Медалистите във всичките четири категории участваха в шоуто. Единствените отсъстващи бяха олимпийските шампиони при спортните двойки Альона Савченко и Брюно Масо (Германия). Причината е вирусно заболяване на Масо.

Олимпийската шампионка при жените Алина Загитова от Русия се появи на леда в тигров костюм и изпълни програма "Жрица на огъня", а на леда бяха поставени много свещички.

Китаецът Боян Цзин, който остана четвърти при мъжете, беше "Спайдър-мен" и изпълни доста четворни скокове в съчетанието си.

Традиционните думи на благодарност от фигуристите към феновете бяха произнесени от олимпийските шампиони при танцовите двойки Теса Върчу и Скот Мойр (Китай). Двамата имат общо пет медала от Олимпиади - три златни и два сребъни.



Върчу и Мойр спечелиха златото във Ванкувър 2010, както и в отборната надпревара в Пьончан. В Сочи преди четири години двамата завоюваха две сребърни отличия.

Този път участниците в галаспектакъла не направиха традиционните демонстрации на най-добрите си елементи и завършиха програмата с обща снимка. На нея двукратният олимпийски шампион при мъжете Юдзуру Ханю поднесе изненада, след като беше вдигнат в поддържка от италианеца Онджей Хотарек.

Ханю посвети своето изпълнение на жертвите на земетресението в Япония през март 2011 година. Галаспектакълът на медалистите е традиционна част от всички състезания по фигурно пързаляне.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти