Кралев: При положение че няма медал, няма как да бъдем доволни

Кралев: При положение че няма медал, няма как да бъдем доволни

Министърът на младежта и спорта Красин Кралев коментира българското представяне на Олимпиадата в Южна Корея, като заяви, че липсата на спортна инфраструктура за зимни спортове у нас е една от причините за липата на медал. Както е известно, най-доброто класиране на родни олимпийски спортист в ПьонгЧанг е шестото място на сноубордистката ни Александра Жекова.

"При положение че няма медал, няма как да бъдем доволни. В действителност нямаме и големи традиции в зимните спортове. Имаме успехи, имаме 6 медала, но те по-скоро са плод на индивидуалния талант и гения на отделни спортисти, отколкото на сериозни традиции.



В биатлона имахме надежди за по-добро представяне. Все още сме далече от медалите. През целия сезон показвахме форма, която ни даваше надежда за класиране в топ 10, но за съжаление не се получи. Желание и очаквания винаги има, защото държавата отделя немалко средства за подготовка на тези спортове. Годишният бюджет е около 3,5 млн. за всички федерации. Това не е достатъчно. Тези средства обезпечават подготовката на елитните спортисти. Липсата на бази и спортна инфраструктура за зимни спортове не позволява да се изгради конкурентна среда и условия за трениране на подрастващите. Повечето ни елитни спортисти се подготвят в чужбина. Няма как да сме доволни, след като нямаме медал!", каза Кралев в студиото на "Тази сутрин" на бТВ.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти