Английските клубове повториха постижение отпреди половин век

Английските клубове повториха постижение отпреди половин век

И шестте представителя на Англия на осминафиналите в европейските клубни турнири преодоляха своите съперници и продължават в следващата фаза. След като Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед се класираха за 1/4-финалите в Шампионската лига, същото сториха и Арсенал и Челси в Лига Европа.

Това означава, че за пръв път от 48 години на 1/4-финалите ще има 6 отбора от родината на футбола. В началото на сезона Бърнли отпадна в пресявките на Лига Европа, но останалите тимове прескочиха и групите в двата турнира, и осминафиналите.

Любопитен е и друг факт, който илюстрира блестящото представяне на клубовете от Острова. Всички те спечелиха реваншите в двубоите от осминафиналите. В Шампионската лига Тотнъм надви Борусия (Дортмунд) с 1:0, Манчестър Юнайтед срази Пари Сен Жермен с 3:1, Ливърпул се наложи над Байерн (Мюнхен) с 3:1, а Манчестър Сити изнесе наказателна лекция срещу Шалке 04 и разгроми “кралскосините” със 7:0. В Лига Европа пък Арсенал заличи изоставането си срещу Рен с домакинска победа с 3:0, а Челси се подигра на Динамо (Киев) като гост - 5:0.

Общата голова разлика от тези 6 мача е 22:2 в полза на английските отбори.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти