Резултати и голмайстори в Лига Европа, ясни са полуфиналните двойки

Резултати и голмайстори в Лига Европа, ясни са полуфиналните двойки

Тази вечер се изиграха реваншите от фазата на 1/4-финалите в Лига Европа, които донесоха интересни резултати и един впечатляващ обрат. Айнтрахт (Франкфурт) се наложи с 2:0 над Бенфика и с повече голове на чужд терен се класира за полуфиналите, където ще срещне Челси. В другата двойка съперници ще са Арсенал и Валенсия.

Айнтрахт загуби първия двубой в Лисабон с 2:4, но на свой терен, пред невероятните си фенове, стигна до така необходимия резултат. Филип Костич и Себастиан Роде бяха точни за отбора на Адолф Хютер, а в Бенфика могат да се чувстват ощетени, защото първото попадение беше от засада.

В Неапол Карло Анчелоти и компания се надяваха на подобен развой срещу Арсенал след поражението с 0:2 в Лондон. "Топчиите" обаче поведоха с гол на Александре Лаказет, който се оказа единствен. Наполи имаше своите шансове да зарадва привържениците си с по-положителен резултат, но направи много пропуски.

Валенсия нямаше проблеми срещу Виляреал - 2:0 на "Местайя" и краен успех с 5:1. Челси и Славия (Прага) пък си вкараха общо 7 гола на "Станфорд Бридж", а домакините спечелиха с 4:3 и също намериха място сред полуфиналистите.

Лига Европа, 1/4-финали:
Наполи - Арсенал 0:1
0:1 А. Лаказет (36)
* Арсенал се класира с общ резултат 3:0
Айнтрахт (Франкфурт ) - Бенфика 2:0
1:0 Ф. Костич (37)
2:0 С. Роде (67)
* Айнтрахт се класира с общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен
Валенсия - Виляреал 2:0
1:0 Т. Лато (13)
2:0 Д. Парехо (54)
* Валенсия се класира с общ резултат 5:1
Челси - Славия (Прага) 4:3
1:0 П. Родригес (5)
2:0 С. Дели (10) авт.
3:0 О. Жиру (17)
3:1 Т. Сучек (26)
4:1 П. Родригес (27)
4:2 П. Шевчик (51)
4:3 П. Шевчик (54)
* Челси се класира с общ резултат 5:3

Колаж: Bleacher Report
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти