Гледай на живо

Очаквайте: Националите по футбол потеглят за Азербайджан за старта на новия турнир FIFA Series

Челси и Славия (Прага) си вкараха 7 гола, до изненада не се стигна (видео)

Челси и Славия (Прага) си вкараха 7 гола, до изненада не се стигна (видео)

Челси и Славия (Прага) направиха истинско голово шоу в реванша помежду си от 1/4-финалите на Лига Европа. Английският тим спечели с 4:3, подобно на снощното зрелище между Манчестър Сити и Тотнъм в Шампионската лига. Тук обаче нямаше късна драма и тимът от “Стамфорд Бридж” се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу Айнтрахт (Франкфурт).

Педро Родригес вкара два гола и имаше заслуга за другите два във вратата на Славия. Всъщност, и четирите попадения за Челси паднаха още до почивката, дошла при 4:1. След нея два бързи гола на Петер Шевчик донякъде върнаха интригата, но чехите нямаха сили за подвиг.

Маурицио Сари даде почивка на Жоржиньо, но в по-голямата си част съставът на Челси включваше обичайните титуляри. Атаката водеше Оливие Жиру, а по крилата нападаха Еден Азар и Педро Родригес, който беше замесен във всички голове на “сините” от Лондон.

Славия (Прага) пристигна с амбицията да затрудни максимално съперника си, на когото не отстъпваше по нищо в първия мач. Чехите започнаха в предни позиции с Лукаш Масопуст, а най-близо до него действаше Ибрахима Траоре.

Около 2000 фенове на Славия подкрепяха мощно любимците си на “Стамфорд Бридж”, но те получиха гол още в 5-ата минута. Жиру подаде с едно докосване на Педро, който технично прехвърли Ондрей Колар и откри резултата. Гостите се стъписаха и след още пет минути си вкараха автогол. Симон Дели имаше нещастието да прати топката в собствената си врата, но и да не го беше направил, това щеше да стори Педро. Испанецът засече отличен пас на Азар, а топката рикошира в лицето на Дели и влетя в мрежата.

Не след дълго дойде време и за Оливие Жиру да се разпише. Французинът заби своя 10-и гол в Лига Европа след асистенция на Педро. Пасът беше наистина перфектен и Жиру с лекота вкара на празна врата.

При този резултат Славия върна едно попадение благодарение на капитана си Томас Сучек, който направи Кепа Арисабалага безпомощен след центриране от корнер на Петер Шевчик. Още в следващата атака неудържимият Педро Родригес реализира за 4:1. Бившият футболист на Барселона беше точен с добавка, след като Колар спаси удар на Жиру.

В 51-ата минута Шевчик изненада Кепа с изстрел извън наказателното поле, а в 55-ата повтори изпълнението си и намали на 3:4. Още два гола бяха необходими на чехите, за да сторят немислимото, но Сари взе мерки. Наставникът на Челси смени Азар с Вилиан, а Жоржиньо се появи на мястото на Рос Баркли. Домакините заиграха по-концентрирано в защита и не допуснаха нови опасности пред вратата си.

С успеха днес Челси изравни постижението на Атлетико Мадрид от 15 поредни мача без загуба в Лига Европа. Отборът на Сари има шанс да играе на финала срещу лондонския си съперник Арсенал, но преди това ще има нелеката задача да елиминира Айнтрахт.

Лига Европа, 1/4-финали:

ЧЕЛСИ - СЛАВИЯ (ПРАГА) 4:3 (4:1)

1:0

П. Родригес (5)

2:0

С. Дели (10) авт.

3:0

О. Жиру (17)

3:1

Т. Сучек (26)

4:1

П. Родригес (27)

4:2

П. Шевчик (51)

4:3

П. Шевчик (54)

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

* Челси се класира за полуфиналите с общ резултат 5:3

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти