Анчелоти: След гола на Арсенал всичко приключи

Анчелоти: След гола на Арсенал всичко приключи

Наполи не успя да направи реванша с Арсенал от 1/4-финалите на Лига Европа интересен. Гол още преди почивката на Александре Лаказет до голяма степен реши нещата в полза на английския тим. Това отбеляза в изказването си след двубоя и наставникът на домакините Карло Анчелоти.

“Мач реално имаше до 30-ата минута. Трябваше да се възползваме от поне един от двата ранни шанса, които имахме. В такива срещи не можеш да си позволиш да пропиляваш положенията с лека ръка. След като Арсенал поведе, стана невъзможно да разчитаме на обрат и футболистите се сринаха”, призна Анчелоти.

“На моменти ни липсва организация, освен това сме предвидими в атака, а и не реализираме голяма част от положенията, които създаваме. Не сме в най-добрата си форма и сме далеч от нивото, което показахме срещу Ливърпул и Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Сега трябва да мислим как да завършим втори в Серия “А”. Само Ювентус от италианските клубове може да се мери с най-добрите в Европа. Изненадан съм, че отпаднаха толкова рано, но през следващия сезон ще е различно”, коментира Анчелоти.

“Нашата цел е постепенно да се развиваме като отбор, да инвестираме в млади футболисти и да им помогнем да прогресират. Например, Алекс Мерет допусна грешка днес, но той е много талантлив и за него такива мачове са безценен опит. Имам подкрепата на клуба и мисля, че през следващия сезон ще сме по-силни. Критиките? Свикнал съм с тях и не ме притесняват”, добави наставникът на Наполи.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти