Голмайсторът на Лига Европа: Винаги, когато получа шанс, показвам какво мога

Нападателят на Челси Оливие Жиру беше изключително щастлив след финала в Лига Европа срещу Арсенал, спечелен от “сините” с 4:1. Именно френският национал откри резултата срещу бившия си отбор, а това попадение му помогна да стане голмайстор на турнира. Жиру завърши кампанията с 11 гола, а Лука Йович от Айнтрахт (Франкфурт) остана негов подгласник с по 10 точни изтсрела.

“И първото полувреме беше интересно, но нямаше голове. Получи се качествен финал, в който ние бяхме по-добрият отбор и използвахме положенията си след почивката”, заяви Жиру.

“С всички усилия, положени през сезона, заслужихме да вдигнем трофея. Много съм горд. Радвам се и за себе си, и за клуба. Арсенал също означава много за мен. Не исках да празнувам гола във вратата на бившия си клуб, но съм много щастлив от победата. Когато получа възможност да играя, винаги показвам какво мога. Основната ни цел за сезона бе попадане в топ 4 на Висшата лига, а втората - спечелване на Лига Европа. Радвам се, че изпълнихме задачите си”, сподели френският таран.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти