Педро влезе в историята със забележително постижение

Крилото на Челси Педро Родригес записа срещу името си уникално постижение. Снощи той вката един от головете за победата над Арсенал с 4:1 във финала на Лига Европа и вече е единственият футболист, който се е разписвал във финалите на Шампионската лига, Лига Европа и за Суперкупата на Европа. През 2011 година Педро вкара за Барселона срещу Манчестър Юнайтед във финала на ШЛ, а две години по-рано беше точен за каталунците в двубоя за Суперкупата срещу Шахтьор (Донецк).
Нещо повече: испанецът е единственият играч, печелил всички най-престижни международни трофеи. В колекцията си той има Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, а с националния отбор е световен и европейски шампион.

През вече завършилия сезон испанецът изигра общо 52 мача във всички турнири, като вкара 13 гола и направи 5 асистенции.

Педро е на “Стамфорд Бридж” от 2015 година, когато “сините” платиха на Барса за него 27 млн. евро. Договорът на нападателя е до 2020 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти