Емери: Първият гол промени всичко

Унай Емери не можа да запази стопроцентовия си актив във финалите на Лига Европа. След като три пъти вдигна трофея със Севиля, снощи испанският специалист претърпя поражение начело на Арсенал срещу Челси. “Топчиите” загубиха с 1:4, а освен че пропуснаха възможността да завършат сезона с отличие, те не успяха да си осигурят и участие в Шампионската лига.

“Първо трябва да поздравим Челси. Преди почивката имахме няколко добри положения, но за съжаление не ги реализирахме. Ако бяхме повели, мачът щеше да се развие по друг начин. Първият гол на Челси промени всичко. Опитахме се да останем в двубоя, но те бързо вкараха и втори гол. След това вече стана много трудно. Челси заслужи победата”, сподели Емери.

"В нашия отбор имаме играчи с име, имаме и млади футболисти. Опитът от този сезон ще ни помогне. В следващите години тези футболисти ще ни бъдат нужни, но също така е важно да подсилим състава, за да направим следващата крачка. Имаме още накъде да растем. Да, вдигнахме нивото, но малко. Трябва да прибавяме качество и да растем още и още.

Много от футболистите са в съвсем ранна възраст, за тях това е първи финал и има накъде да се развиват. Надявам се, че феновете ще разберат, че това е само началото на процеса, ние сме още на старта на изграждането на голям отбор. През този сезон бяхме близо до постигането на нашите цели във Висшата лига на Англия. Сега в този момент сме разочаровани, но направихме малка крачка напред.

"Не сме се заблуждавали, знаехме, че ще бъде тежко. Старахме се, работихме, но в момента Челси е по-силен от нас. Моите поздравления за тях. Преди почивката играхме наистина добре и противникът не създаде почти нищо, като изключим онзи удар, в който Чех спаси. Да, Челси беше по-ефективен, но повтарям се - първият гол имаше огромна тежест. Ние допуснахме грешки и бяхме наказани, завърши Емери.

Арсенал няма да играе в Шампионската лига за трети пореден сезон.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти