Петев отсече: Не ме интересуват Хайдук и Риека, Динамо ще е шампион

Петев отсече: Не ме интересуват Хайдук и Риека, Динамо ще е шампион

Хърватският гранд Динамо (Загреб) започна днес лятната си подготовка, а преди първото занимание българският треньор Ивайло Петев говори пред медиите и демонстрира сериозна увереност. Бившият национален селекционер заяви, че не се интересува нито от Риека, нито от Хайдук и е сигурен, че Динамо ще бъде шампион. Също така стана ясно, че ветеранът Гордан Шилденфелд няма да бъде част от отбора за новия сезон и е свободен да търси ново предизвикателство в кариерата си.

"Ценя Шилденфелд, ценя неговия опит и класа, но през миналата година нямаше това постоянство, което искаме. Тук са и Филип Бенкович, и Рахмани - все млади играчи, така че централната зона на защитата не е проблем", заяви Петев. На първата тренировка на Динамо не се появи и бразилецът Самир, който ще се забави ден или два заради заболяване на баща си, както и Ел Арби Судани и Пиварич. Последните двама са национали на страните си и Петев им е дал няколко дни допълнителна ваканция.

"Днес, на първата тренировка на отбора, ние знаем накъде вървим и как. Наясно сме какво се обърка през миналия сезон", започна Петев и добави, че всеки знае историята как един нов сезон започва от нула. "Всички играчи ще получат своя шанс в началото на подготовката. Единственият критерий за това кой играе и кой не ще бъде показаното на терена. Очаквам да се подготвим добре за началото на първенството и за мачовете от Европа."

Съвсем очаквано Петев беше попитан дали е наясно какви точно са били грешките през миналия сезон, че Динамо е изпуснал титлата. "Много, много съм мислил затова. Така че отново повтарям, поемам си отговорността. Но от друга страна това, което се случи миналата година, ни е урок, който не бива да допускаме да се повтаря. Не ме интересуват нито Риека, нито Хайдук. Ще видите, че в края на сезона шампион ще бъде Динамо Загреб. Мене ме вълнува единствено Динамо. Ако играем, както искам, няма кой да ни победи", уверен е българинът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти