Рух (Хожув) представи Николай Банков (видео+снимки)

Рух (Хожув) представи Николай Банков (видео+снимки)

Един от най-славните и титулувани полски клубове - Рух (Хожув), представи официално българското си лятно попълнение - вратаря Николай Банков. Доскорошният страж на Локомотив (Горна Оряховица) премина успешно медицински прегледи в началото на тази седмица, след което подписа договор за две години с 14-кратния шампион на Полша.

Банков, който записа 30 мача като титуляр на вратата на “железничари” миналия сезон и остави отлични впечатления с изявите си, ще има възможност да дебютира за тима от Хожув след изиграването на първите три срещи от първенството в местната Първа лига. Причина за това е, че тогава ще падне забраната на Рух за картотекиране на нови играчи.

Новият клуб на юношата на Добруджа освен че е 14 пъти шампион на Полша, има във витрината си и три купи на страната. Във визитката му впечатление правят и няколко силни години на сцената на Стария континент - достигане до четвъртфиналите в турнира за Купата на УЕФА (1974) и Купата на европейските шампиони (1975).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти