СКА-Хабаровск с Венци Христов изпусна спечелен мач (видео)

СКА-Хабаровск с Венци Христов изпусна спечелен мач (видео)

В първи мач от 14-ия кръг на руската Премиер лига СКА-Хабаровск и Уфа завършиха 2:2. Венцислав Христов игра четвърт час за домакините, които поведоха с 2:0 до почивката, но след нея два гола на резервата Вячеслав Кротов донесоха точката на Уфа.

СКА остана в зоната на изпадащите с 12 точки, докато Уфа е в средата на класирането. Тимът на Сергей Семак има 18 пункта и изпревари Рубин, Арсенал (Тула) и Ахмат.
СКА имаше само една загуба на собствен терен - още в първия кръг, срещу Зенит. Отборът от Далечния изток се утвърди като един от най-опасните при статични положения и именно това беше оръжието, което трябваше да донесе успеха и днес. Уфа се надяваше да продължи серията си от три мача без поражение, след като в миналия кръг надви Локомотив (Москва).

В състава на СКА след наказание се завърна Исмаил Едиев, но преотстъпеният от Уфа Александър Пуцко нямаше право да играе срещу клуба, който държи правата му. Венци Христов отново беше на пейката, а атаката водеше Мирослав Маркович.
Гостите започнаха в предни позиции с Дмитрий Сисуев и Силвестър Игбун, а в защитата отново бяха петима.

СКА доминираше преди почивката и заслужено взе преднина. След корнер пред вратата на Уфа, Евгений Баляйкин отклони топката към Александър Димидко и капитанът на СКА откри резултата. В 34-ата минута Дмитрий Стоцкий стреля силно, но Аалександър Довбня спаси. В 39-ата Павел Карасьов центрира от ъглов удар, Димидко продължи топката към Денис Дедечко и той направи 2:0.

След почивката в игра за Уфа се появи Вячеслав Кротов и още в 54-ата минута юношата на Спартак (Москва) върна един гол. Центрирането бе на Стоцкий, а Кротов успя да преодолее Довбня. Гостите продължиха да атакуват и стигнаха до равенството в 72-ата минута. Отново Кротов беше на точното място след пас на Сисуев и се разписа за 2:2.
Венци Христов се появи на терена в 77-ата минута вместо Максим Казанков, но неговите съотборници изнемогваха. Кротов беше близо до хеттрик, а в добавеното време само късметът спаси СКА при поредната опасна контра.


МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти