Четири дни след "петицата" срещу Севиля, Попето и Спартак се изложиха срещу Амкар (видео)

Четири дни след "петицата" срещу Севиля, Попето и Спартак се изложиха срещу Амкар (видео)

Руският шампион Спартак (Москва) се провали в домакинството си на Амкар от 14-ия кръг на Премиер лигата. Срещата на "Откритие Арена" завърши без голове, а в последните 10 минути гостите пропиляха три чисти положения. Те бяха сериозни ощетени от съдията, който не даде стопроцентова дузпа за нарушение на вратаря Александър Селихов срещу Брайън Идову.

Ивелин Попов беше титуляр за Спартак и игра до 62-ата минута, когато отстъпи мястото си на Педро Роча. 
След днешното равенство тимът на Масимо Карера е на 5-о място с 21 точки, но не успя да се доближи по-сериозно до лидерите. Амкар не допусна гол в пети пореден мач и заема 12-о място с 16 точки.


След гръмката победа над Севиля в Шампионската лига с 5:1 към лазарета на Спартак се присъедини и Александър Самедов. Вместо него като титуляр се появи Лоренсо Мелгарехо, а Александър Селихов и Георгий Джикия илязоха срещу бившия си тим. Ивелин Попов действаше зад централния нападател Луис Адриано и заедно с Куинси Промес трябваше да е креативната фигура в състава на домакините.

 Амкар пристигна в Москва след три поредни победи без допуснат гол, две от които при гостуванията на Локомотив и Рубин. През миналия сезон "червено-черните" направиха 3:3 на "Откритие Арена", но днес бяха без редица основни футболисти, начело с контузения капитан Петър Занев.
Двубоят стартира с минута мълчание в памет на жертвите на трагедията от 1982 година, когато по време на мача между Спартак и холандския Харлем от Купата на УЕФА става голямо стълпотворение на един от входовете на "Лужники и смъртта си намират 66 привърженици на руския гранд, предимно тийнейджъри.
Ивелин Попов пропусна първата добра ситуация в мача. Цялата атака на Спартак бе много красива - с пас на Промес, перфектно центриране на Глушаков и хубав удар с глава на българина, но встрани от вратата. В 9-ата минута добро разиграване на домакините завърши с изстрел на Промес, но Артур Нигматулин внимаваше.
Гостите рядко атакуваха и по правило това ставаше с дълги подавания към единствения нападател Станислав Прокофиев. В 24-ата минута Мелгарехо прати топката в аут от удобна позиция, а след това шут на Луис Адриано беше блокиран.
В края на полувремето спартаковци вдигнаха темпото и Фернандо уцели гредата от пряк свободен удар, а после Промес сътвори огромен пропуск. Холандският национал изскочи сам срещу Нигматулин след пас на Мелгарехо, но малко не му достигна да открие резултата.
Карера не направи смени на почивката, а отборът му продължи да настоява с многоходови комбинации около нказателното поле. Мелгарехо стреля високо в аут от границата на наказателното поле, след това Куинси Промес реши да търси изненада с шут от около 30 метра, но и той бе крайно неточен.
След час игра наставникът на Спартак реши да премине към схема с трима бранители и по-активни действия по фланговете. Той пусна централния защитник Иля Кутепов на мястото на Андрей Ешченко, а Педро Роча смени Попов и домакините започнаха да действат с двама чисти нападатели.
В 68-ата минута Мелгарехо за пореден път се размина с гола, а в 77-ата Промес не се възползва от грешка на Дарко Бодул и позволи ударът му да бъде блокиран.
В края на срещата спартаковци заиграха "ва банк" и можеха да бъдат наказани. Първо Брайън Идову пропусна от няколко метра очи в очи със Селихов, а в 85-ата минута той беше повален от Селихов в наказателното поле, но вместо дузпа, съдията Павел Кукуян показа жълт картон за симулация на футболиста на Амкар. Секунди по-късно Бодул се освободи от Кутепов и стреля, но Селихов с върха на пръстите си изби.
МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти